Til høsten er det planlagt MI - opplæring på Mestringsenheten  i Egersund. Helsedirektoratet støtter dette opplæringstilbudet. Det er KoRus  Stavanger som er ansvarlig for opplæringen. MI betyr motiverende intervju. God bruk av MI bidrar  til å skape et samarbeidende partnerskap mellom den som skal endre noe og en hjelper. MI kan brukes av hjelpere med ulik faglig bakgrunn, i ethvert møte hvor endring er et ønsket utfall…. Da styres MI- samtalen i retning av det å ta en beslutning, i stedet for  retning av en bestemt endring.

Lund folkehelse fikk tilbud på  5 plasser for en gunstig pris,  som en takket ja til. Disse plassene vil  ansatte ved Helsestasjonen,  og psykisk helsetjeneste benytte.

I 2018 ble MI- opplæring gjennomført i Lund kommune, med  28 deltakere fra ulike avdelinger. Folkehelsekoordinatorene var arrangør, og  personal fra KoRus Stavanger var instruktører. Kurset gikk over 3 dager, sams en dag med gjennomføring av en MI- samtale som ble  transkribert og sendt til analyse i Bergen. Alle deltakerne fikk muntlig tilbakemelding på gjennomført  transkribert MI- samtale, før deltakerne fikk kurset godkjent. Årets kurs går etter sammen oppbygging.

 

Det er planlagt Fiskesprell kurs i Egersund. Fylket er ansvarlig for to dagers opplegg.  Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. Sammen med ansatte i barnehage og skole skaper de sjømatglede, og gjør sjømat til et naturlig valg. Her får personal både teoretisk og praktisk opplæring som kan benyttes i hjemkommunen etter gjennomføringen. Dette er ett  Folkehelsetiltak for Dalane kommunene, der fylket betaler instruktør.  Det er denne gang påmeldte ansatte fra alle de tre barnehagene i Lund.

 

Fiskesprell kurs blir tilbydd hver 4 år, forrige gang var i 2017. 

 

Folkehelsekoordinator

Jrn