Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

NYE RETNINGSLINJER FRA FHI ALLE I RISIKORGRUPPER UNDER 65 ÅR KAN NÅ FÅ OPPFRISKNINGSDOSE:

1. Personer i alder 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp
  2. Ungdom i alder 12-17 år med alvorlig grunnsykdom
  3. Gravide i 2-3 trimester

Mer mer detaljert info om hvem det gjelder:

1. Aldersgruppe 18-64 år med følgende sykdommer/helsetilstander:
  • organtransplanterte
  • immunsvikt
  • immundempende behandling
  • hematologisk kreftsykdom siste fem år
  • aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft
  • alvorlige nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon
  • Downs syndrom
  • kronisk nyresykdom og nyresvikt
  • kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon
  • demens
  • kronisk lungesykdom, inkludert alvorlig astma
  • fedme med kroppsmasseindeks (KMI) på 35 kg/m2 eller høyere
  • kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk)
  • hjerneslag
  • diabetes, og da særlig pasienter med langvarig eller dårlig kontrollert sykdom
  1. Oppfriskningsdose til ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom
  • Organtransplantasjon
  • Immunsvikt (medfødt immunsvikt/medikamenter som gir systemisk immunsuppresjon)
  • Hematologisk kreftsykdom (f.eks. leukemi, lymfom) siste fem år
  • Aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet (innen siste seks måneder)
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som gir nedsatt hostekraft/ lungefunksjon
  • Kronisk nyresykdom
  • Alvorlig hjertesykdom
  • Alvorlig lungesykdom
  • Annen svært alvorlig sykdom. Vaksinasjon i slike tilfeller vurderes individuelt av barnelege.

Oppfriskningsdose bør gis med et intervall på 4 måneder siden siste vaksinedose.

Justering av råd om vaksinasjon etter gjennomgått infeksjon

Etter gjennomgått covid kan man vente i 3-4 måneder med å ta en oppfriskningsdose.

Ønsker du vaksinen, ta kontakt med legekontoret, eller send sms på Vaksinetelefonen 48 24 60 14

Avslutning for Vivi

Fredag 25. juni hadde Vivi Østrem sin siste arbeidsdag etter 30 år som helsesykepleier i Lund kommune. Hun overtok i 1981 etter ”søster” Hanna, og har nå gått ut i pensjonistenes rekker.

20210622_142134