Målet med besøksrunden var å bli kjent med ulike bedrifter i Lund kommune, få informasjon om status og utviklingstrekk, utfordringer og suksessfaktorer, videre planer og det bedriften ellers måtte ha behov for å formidle.

Vi besøkte alt fra gasellebedrifter i 2020 som Rilas Rørhandel og Eik Auto-Tech, til små, relativt nye etableringer som Skina (gatelys), Forest Kids (leketøy i tre), Pizzabakeren og Strikkemani (garn). Det er også høy aktivitet og bred satsing innen landbruksnæringen. Edgeir Jacobsen på Ualand og Haugland Gård & Hage er bare to av flere eksempler på framtidstro og stort engasjement for å lykkes med å utvikle sine bedrifter.

Både ordfører og kommunedirektør ble både begeistret og imponert over all den kreativitet, innsatsvilje og optimisme som preger de mindre bedriftene og ikke minst gründerne i Lund. Det har vært lærerike og givende dager. De aller fleste gir uttrykk for å være inne i en god utvikling, men vi merket oss også at flere var bekymret for hvordan den høye prisen på bygningsartikler, strøm og innsatsvarer i produksjonen etter hvert ville slå ut for inntjeningen i bedriften og dermed arbeidsplassene.

 


- Ordfører -