Tusen hjertelig takk for et flott samarbeid i den vanskelige tiden vi har vært i !

Vi gleder oss nå til å kunne se dere alle igjen! Vi ønsker å åpne sykehjemmet på en trinnvis måte for å kunne ivareta smitteverntiltakene på en god og forsvarlig måte!

 

1.Beboere kan nå ta i mot besøk på rommet!

Besøkende skal gå direkte til og fra rommet og ikke oppholde seg i fellesarealet!

De beboerne som har egen altandør bes benytte denne til besøkende-dette gjelder avdeling Paviljongen.

Promenaden benytter hovedinngangen og inngangen oppe ved «hukken». Man benytter den inngangen som er nærmest det rommet man skal besøke- personalet informere om dette på tlf når besøket avtales.

Kroken benytter inngangen ved sansehagen- mot omsorgsboligene-personalet vil også her informere om dette når besøket skal avtales på tlf.

 

Altså: Pårørende må på forhånd ta kontakt med avdelingen for å avtale besøk, man vil da få beskjed om gjeldene smitteverntiltak og hvilken inngang man skal benytte!

 

2.Vi ønsker å forholde oss til de tidligere oppsatte «visitt- tidene»- fra kl 10.30-12.30 og 16.30-18.30.Dette for at personalet skal kunne ha tid til å  desinfisere kontaktpunkter mellom hvert besøk( eks. dørhåndtak,armlener,brytere,toalett)

 

Ved besøk så må følgende smittevernrutiner ivaretas:

1.Pårørende som har oppholdt seg i land utenfor Norge må være i karantene i 10 dager og kan ikke komme på besøk.

2.Pårørende med symptomer på akutt sykdom med feber,snue,hoste og sår hals kan ikke komme på besøk.Man nå ha vært symptomfri i minst 3 døgn før man kan komme på besøk.

3.Besøkende skal holde 1 meters avstand til han/hun de besøker og  2 meters avstand til personale og andre i sykehjemmet.Vi har satt en grense på max 2 besøkende om gangen- dette for å kunne opprettholde 1 meters avstand inne på rommene.

4.Besøkende skal utføre håndhygiene før og etter besøket- her skal personalet bistå og se til at det blir utført på korrekt måte.

5.Det dokumenteres hvem som har vært på besøk,for å lette arbeidet med en eventuell smittesporing.

6.Vi ønsker ikke at pårørende tar med seg sin kjære på bilturer o.l. Dette  for at vi da ikke har like god «kontroll» over en evt smittedisponering.

 

Beboerne kan nå ta i mot gaver og blomster!

 

 

 

Med vennlig hilsen

Merethe Birkeland

Virksomhetsleder for Lund sykehjem