Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved valget. På valgkortet står det også mye nyttig informasjon som er lurt å lese før du går og stemmer. Blant annet står det hvilken valgkrets du tilhører slik at det er enkelt for deg å vite hvor du skal stemme på valgdagen.

Se hvordan et digitalt valgkortet blir seende ut

Du må ikke ta med valgkortet når du stemmer, men dersom du viser det frem på mobilen når du skal avlegge stemmen din, er det enklere og raskere for valgfunksjonærene å finne deg i manntallet.

Husk legitimasjon når du skal stemme

Selv om valgkortet er en bekreftelse på din stemmeret, fungerer det ikke som legitimasjon. Husk derfor at det eneste du må ta med deg når du skal stemme, er legitimasjon med fullt navn, fødselsdato og bilde. 

Disse får valgkortet på papir

Enkelte kommer fremdeles til å få valgkortet tilsendt på papir. Dette gjelder personer som har reservert seg mot elektronisk post i kontakt- og reservasjonsregisteret, eller som ikke har oppdatert eller bekreftet kontaktinformasjonen sin i registeret de siste 18 månedene, kommer til å få valgkortet tilsendt på papir.