Anbefalingen baseres på en grundig gjennomgang av tilgjengelig kunnskap. Selv om det er få ungdommer som blir alvorlig syke av koronaviruset, er det en del smitte blant 16-17-åringer. Vaksinasjon vil bidra til å beskytte de få som kan bli alvorlig syke hvis de smittes, i tillegg til å redusere smittespredning i samfunnet. Redusert smittespredning er nødvendig for å kunne lette på restriksjoner som har vært spesielt belastende for unge under pandemien. 

 De fleste som har fylt 16 år, og er helserettslig myndig, kan samtykke til vaksinasjon selv. For de som er født i 2005 og ikke har fylt 16 år, må det foreligge samtykke fra begge foresatte. Klikk her for å komme til skjema. Dette må fylles ut, og tas med til vaskinasjonsstedet. 

Lund kommune bruker vaksinen fra BioNTech/Pfizer (Comirnaty). FHI anbefaler at 16-17 åringene har et intervall mellom første og andre dose på 8 - 12 uker. Årsaken til det er at unge har svært god immunrespons på vaksinen, og vil være beskyttet mot alvorlig sykdom etter første dose. 

Dersom du er født i 2005 eller 2004 og ønsker koronavaksinen, så kan du bestille time selv i ReMin. Ved spørsmål, eller hvis du ikke har BankID, ta kontakt via telefon: 482 46 014 eller via epost: ingvilde@lund.kommune.no

Det vil sannsynligvis bli tilbud om vaksinering på kveldstid (en eller to kvelder) for ungdommene som er på skole på dagtid. Mer informasjon kommer etterhvert.