Ungdomsskoler blir bedt om å bruke veilederen på rødt nivå til den 18.januar. Kommuner uten nåværende påvist smitte, skal fortsatt drive skole hvis mulig, men med strengere forebyggende smitteverntiltak. Barnehage og barneskoler drives fortsatt på gult nivå som tidligere. Det er viktig for barn og unge å være i barnehagen og på skolen som normalt. 

Lundbadet holder åpent, men med reduserte åpningstider og redusert antall besøkende på en gang. (maks 10 av gangen). Perlå har avlyst treningene til 18.januar. Lund folkebibliotek har vanlige åpningstider, men med redusert antall besøkende. (maks 10 personer) Rådhuset og Lundetun stenges for alle offentlige arrangement. Se ellers Lundbadet sin Facebookside, Lund ungdomsskole sin hjemmeside og Infoskjermer for mer informasjon.

Generelt skal man nå i 14 dager unngå å ha gjester i hjemmet. Det er unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i siste fase av livet. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner, eller til en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.