Alle som går inn på koronasertifikatet på Helsenorge vil fra i dag se den oppdaterte versjonen med grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll. Det er denne versjonen av koronasertifikatet som vil kunne tas i bruk for verifikasjon til det regjeringen beslutter det skal brukes til fra fredag 11. juni.

Ingen endringer i bruk

Det er ingen endringer i bruken av koronasertifikatet frem til førstkommende fredag. Reisende kan fortsatt vise frem den første siden i koronasertifikatet med opplysninger om man er vaksinert eller har hatt korona for å slippe karantenehotell, som beskrevet i pressemelding fra regjeringen 2. juni. Det nye i dag er at både vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått sykdom vises på samme side.

Hvis koronasertifikatet er rødt, trykk på lenken «Hva gir et gyldig sertifikat?» for å se hva som kan være grunnen. En mulig grunn er for eksempel at du har tatt første vaksinedose for mindre enn tre uker siden.

Sjekk egne opplysninger

Grunnen til at det oppdaterte koronasertifikatet allerede nå er satt i produksjon er behovet for å kontrollere at alt fungerer som det skal, ta ned risiko og ha mest mulig kontroll før det skal tas i bruk.

Alle kan nå se på helsenorge.no/koronasertifikat hvordan det ser ut, og kontrollere at informasjonen er riktig. Hvis dere oppdager feil i opplysningene om vaksinasjon eller testresultat, ta kontakt med kommunen der vaksine eller test er tatt for å få rettet dette.