Den formelle åpningen av dagsturhytta har blitt utsatt flere ganger (ferdigstilt hytte i januar), med sikte på at værforholdene skulle være slik at det var tilrådelig å lokke folk flest opp i høyden.

I løpet av påsken er det forventet at mange vil legge turen til Gauksom og dagsturhytta for første gang, og målet ble derfor formell åpning før påsken. Likevel med den vurdering at det kunne bli krevende å ta seg fram til fots slik værutsiktene utviklet seg utover i mars. Derfor ble bare noen få spesielt invitert til selve åpningen, mens selve arrangementet selvsagt ble åpent for alle som hadde anledning og interesse av å delta.

Ordfører kan forstå at mange er skuffet over tidspunktet, 8. april kl. 12-14, og gjerne skulle deltatt hvis arrangementet hadde blitt lagt til ei helg, men slik ble det denne gang, jf. forklaring ovenfor.

Håpet mitt er imidlertid at vi fortsatt kan ha en stor folkefest med kjekt program og aktiviteter og en felles tur til Gauksomhytta for alle innbyggere en lørdag eller søndag for eksempel i juni i samarbeid med Frivilligheten i Lund og Dalane Friluftsråd som del av markeringen av Frivillighetsåret 2022.

Ordføreren vil svært gjerne også bli invitert hvis Nygård barneskole og/eller Lund ungdomsskole velger å legge en dagstur til Gauksomhytta i samarbeid med sitt FAU.

Lund kommune ser fram til mange fine samlinger og turer til Gauksom og fyrtårnet Sætraområdet både i Frivillighetsåret 2022 og i årene framover.

 

24. mars. 2022

Magnhild Eia

Ordfører