Regjeringen forlenger de strenge nasjonale tiltakene med to ekstra dager, fra 12. til og med 14. april. Dermed får vi et bedre grunnlag til å vurdere hvordan påskeferien har påvirket smittesituasjonen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helsedirektoratet og FHI har meldt til Helse- og omsorgsdepartementet at tallmateriale og erfaringer fra påsken ikke vil være på plass før i slutten av neste uke. Vurderinger og anbefalinger vil være avhengig av dette tallmaterialet.

– Den engelske virusvarianten, som dominerer i Norge, er ikke bare mer smittsom, men fører også til mer alvorlig sykdom og flere sykehusinnleggelser. 25. mars innførte regjeringen strengere nasjonale tiltak for å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte. I tillegg er det svært strenge tiltak i de områdene som har høyest smitte, slik som i Oslo, Viken, Haugalandet og i Bodø-området. Vi ønsker å la Helsedirektoratet og FHI få mer tid til å vurdere situasjonen, slik at vi får et enda bedre beslutningsgrunnlag for nasjonale tiltak fremover, sier Høie.

Klikk her for å lese saken på regjeringen.no