Sommerfesten ble lagt til båthavna den 8.juni. Deltakerne tok ansvar for program, og været var perfekt. Menyen var hjemmelaget pizzahorn, som personalet måtte lage pga Coronatiltak. Det ble markering for Astrid Handeland, personal, som gikk av som pensjonist i juni. Hun fikk ett fat og en vase som var laget i glass ovnen på senteret. De fremmøtte koste seg ved bryggekanten, sammen med noen inviterte gjester. Totalt var vi i underkant av 20 deltakere.

Toppmål turen ble arrangert 18.juni til Store Skykulå, 906moh. Det er ett fjell mellom Gyadalen i Eigersund kommune og Ørsdalsvannet i Bjerkreim. Bestigningen av toppen anses å være krevende. Det lå fortsatt igjen noen små snø fender, så de som ønsket fikk prøve «skogliding» på snø. Deltakerne satte pris på å klare å gjennomføre turen, under tiden på den veiledende tidsbruk. Vi valgte å gå veien fra bommen ved Skineldvatnet, like ovenfor Lauperak, tur - retur til Skykulå. Utsikten var perfekt i ett så strålende sommervær. Turen ble arrangert i samarbeid med Stein- Roar Slotterøy (DFR) og Aktivitetssenteret. Sitat fra en deltaker:» Det har vært den mest krevende turen jeg har deltatt på, men også den kjekkeste».

 

Aktivitetssenteret, en sosial møteplass, med ulike aktiviteter sams fokus på kost & ernæring og trening, har vært stengt i Coronatiden.  Det medførte økt turtilbud / heieturer i nærområdet.  På noen av turene har det blitt gitt ute -undervisning. I slutten av mai har vi hatt treffpunkt i Speilsalen inkl. turtilbud. En hagegruppe ble også startet opp, de har ryddet i «ute-hagen vår», sams beiset opp bord og levegger.

Toppmål tur blir arrangert hver måned. I mai gikk turen til Helgetoppen, på Ualand, der Ivar Ollestad stilte som gaid for gruppen. Forskning viser nytteverdi av toppmål turer, dermed har det vært en praksis i vår tjeneste i mange år å tilby dette tilbudet. Her opplever en på kroppen hvordan formen er, kjenner på psykisk velvære og blir motivert til økt fysisk trening.

Ivar

Kortilbud, ”Huskoret” har vi tilbydd i flere år, samarbeid med Kulturskolen. Deltakerne gir positive tilbakemeldinger på tilbudet. Forskning viser positive effekter på helsen med bruk av sang og musikk. Noen av deltakerne går videre i individuell sang undervisning på Kulturskolen.

Siste sommerutflukt før ferien gikk til Lyngdal, en handletur i en vakker sørlandsby.

Deltakerne ser frem til at HSK treningstilbud og svømmetilbud, i Lundbadet, åpner igjen. Aktivitetssenteret har eget medlemskap på de tilbuda. Fysisk aktivitetstilbud brukes som behandlingstilbud i vår tjeneste, og interessen for tilbuda har økt.

Aktivitetssenteret

Jrn