Det har vært en annerledes høst, der en daglig har måtte tenke Koronatiltak. Likevel har alle tilbuda blitt gjennomført, men med tilrettelegging. Deltakerne har gitt positiv tilbakemelding på at en har holdt tilbuda åpne, samtidig som en var påpasselig med koronatiltak.

Det har kommet nye deltakere på de ulike tilbud, andre deltakere har avsluttet tilbud og gått tilbake til arbeidslivet. Det er fint å se når den enkelte når sine mål. Deltakerne i ulike grupper viser positiv støtte, engasjement og gir anerkjennelse for hverandre i henhold til hvilke mål den enkelte arbeider mot.

Toppturer har vært gjennomførte etter periodeplanen. En blir bevist på nytteverdi av å merke glede og kjenne på bedre helse med  fysisk aktivitet, sosial fellesskap  og økt mestrings følelse. Dette kommer tydelig frem blant deltakerne, som igjen gir tilbakemelding at turene inspirerer til egentrening. I september gikk turen til Sageli. Bålet ble tent under en presenning, og bålkaffen smakte godt, selv om det kom en del regn. Mottoet er ”det finnes ikke dårlig vær, men kun dårlige klær”. Steinskimting på vannet ble en attraktiv konkurranse, og fiskelykken ble prøvd ut uten hell.

Oktober turen gikk til Bringedalshytta. Vedovnen ble fyrt opp, og hjemmebakte kanelboller ble stekt i ovnen. Heving ble unnagjort på turen opp til hytta. Selvsagt ble det brukt Koronatiltak, og bollene forsvant like fort som de ble stekt, sammen med nykokt kaffe.

November turen gikk til Surteknuten 469 moh., Liland. En flott tur i herlig høst vær. Informasjon på oppslaga innover heia gav fint innblikk i historien om gruvedriften som startet opp i 1918. Ved den første pausen ble det lagt tilrette for luftgevær konkurranse, noe som engasjerte de fleste. Bål kaffen ble kokt i ly for vinden, etter alle hadde vært oppe på toppen og skrevet seg inn i registreringsboka. Denne turen gir nydelig utsikt. Det er en tur som kan anbefales i alle årstider, og til ulike aldergrupper.

Julebordet ble arrangert også i år på Moi Hotell. Deltakerne på senteret tok ansvar for programmet: alt fra å lede festen til program innslag eks: allsang, musikk quiz, solist opptreden, høytlesing om tema (viktighet med å ta vare på de små gleder), nydelig pianospill m.m. Julematen smakte herlig, og stuen var pyntet til god julestemning. Den enkelte betalte sin egenandel for å delta.

Aktivitetssenter tilbud er nå stengt frem til 11.januar 2021.