Verdensdagen for psykisk helse 2013

Årets tema: SE HVERANDRE GJØR EN FORSKJELL!

Åpen dag
Torsdag 26. September kl 17.-19.
Sted: Lundetun / Moi sentrum.
Årets tema: ”Se hverandre, gjør en forskjell”

Verdensdagen for psykisk helse arrangeres hvert år i hele landet for å rette fokus på vår psykiske helse. Det markeres i over 150 land. I år er tema rettet mot forebygging av ensomhet og mobbing.

 

Vi kan alle bidra!

Alle kan bidra til at flere opplever inkludering og det å sette fokus på hvordan hver og en av oss kan gjøre noe i ulike sosiale arenaer for at andre skal få det bedre psykisk. Verdensdagen 2013 ønsker å skape en bevisstgjøre rundt at vi alle kan gjøre en forskjell i eget og andres liv, og vi vil derfor utfordre den enkelte til å se mennesker de omgås daglig, uavhengig om de ansees som venner eller bekjente. Vi kan ikke alle være venner, men vi kan alle være medmennesker. For å kunne se et menneske i ordets rette forstand må man være åpne for å bygge relasjoner og inkludere nye mennesker. Tørre å slippe dem inn i livene våre!

Gode relasjoner bidrar til god psykisk helse og det er viktig å skape flere offentlige rom for uformell kontakt oss mennesker imellom. Vi vil derfor i år arrangere en dag i sentrum åpen for alle. Her er det mulig å være sammen på flere aktiviteter av ulike slag. Kvelden avsluttes med kino til halv pris ”De tøffeste gutta”. Den tar opp temaet mobbing. Filmen er basert på Arne Svingens barnebok fra 2003 med samme tittel.


Program:

* Åpning av leder i psykisk helsetjeneste, Bjarne Stensheim
* Innslag fra Kulturskolen
* Butikkene og Konditoriet har langåpent
* Kort rebustur. Her kan en vinne; Barnesykkel og Gavekort på 1000kr på G-sport
* Dalane Friluftsråd har aktiviteter i sentrum, både for barn og ungdom
* Lesestund i Eventyrskogen for de minste barna, ved Hanne Hofsmo
* PERLÅ: Åpent treningstilbud i 40 min.; aerobic & styrketrening

FILM kl. 18.30.: ”DE TØFFESTE GUTTA”. Filmen ble en stor prisvinner, i år, ved Barnefestivalen i Kristiansand. Tema i filmen: Hvordan kan en unngå å bli mobbet, her har en tatt humor inn i et alvorlig tema! Dette er en film som er verdt å se. Billettprisen er redusert til kun kr. 50, denne dagen.

Tips ein ven Skriv ut