Vel blåst og takk for innsatsen

Hilsen fra ordfører Olav Hafstad med takk til alle som deltok i planleggingen og gjennomføringen av Kronprinsparets besøk i Lund 3. september 2009.

I mars fikk jeg en telefon fra Fylkesmannen der han hadde en gledelig beskjed, nemlig at Kronprinsparet skulle på fylkesbesøk til Rogaland og at Lund var en av de utvalgte kommunene. Siden denne dagen har det vært mye planlegging, og flere har kommet med innspill på hva vi skulle vise fram under dette historiske besøket fra Kongehuset.

Vårt første utkast hadde flere programposter, men etter møter og telefoner med Fylkesmannen og representanter fra Slottet endte det opp med det som ble gjennomført denne dagen. Fra Slottet var meldingen klar ; møteplasser mellom kronprinsparet og innbyggerne hadde høy prioritet. Vi bygde programmet ut fra det.

Det var så mye vi ville ha vist fram, og mitt ønske var at mange flere virksomheter skulle fått besøk. Men vi måtte forholde oss til en stram tidsramme og til overordnede myndigheter.

Underveis var det mange beslutninger som måtte taes, og ofte på kort varsel !

Jeg vil rette en stor takk til de ansvarlige ved NorDan, Båtsportsenteret, Museet og Omsorgssenteret for godt samarbeid og flott utført jobb. Jeg forstod tidlig at planleggingen på disse stedene var i de beste hender. Elever, barnehagebarn og ansatte fra skolene og barnehagene på Moi, i Hovsherad og på Heskestad/ Ualand var også med å skape en flott ramme med sang, dans, flagg og annen pynt. Takk til alle aktørene ved Lund Musikk- og Kulturskole som underholdt både ved Båtsportsenteret og ved Omsorgssenteret. Spesielt imponerende var prestasjonene til de som framførte forestillingen i båthavna under krevende forhold.

Teknisk ansvarlige hadde virkelig en krevende oppgave, men de løste det på en fremragende måte. Underveis i bilen uttrykte Kronprinsparet stor begeistring til meg over forestillingen de fikk se.

Mange kommunalt ansatte har også bidratt med å pynte og legge til rette for at alt fungerte godt. Det er utrolig mange detaljer som blir utført, men som ikke alltid er så synlige.

Takk til etatssjefsgruppa, og en spesiell takk til rådmannen som har trukket i trådene og vært kommunens pressekontakt.

Også en takk til medlemmer i fra Moi idrettslag og Moi Musikkorps som hadde en utfordrende oppgave med å veilede publikum denne dagen. Korpsmusikk er alltid stemningsskapende, og jeg vil rette en stor takk til NorDan-orkesteret som spilte for Kronprinsparet ved ankomst til NorDan. Takk også til Moi skolekorps som sørget for god stemning ved Lund Omsorgssenter og til Moi musikkorps som spilte fengende toner ved avreisen på Moi stasjon, akkurat som det var da kong Håkon, dronning Maud og prins Olav stoppet en kort stund på Moi stasjon under signingsferden i 1906.

Takk til kommunens innbyggere som bidro til at kommunen var festpyntet ! Mange hadde pyntet langs ruten med flagg m.m. Til tross for at været ikke var på vår side, så ble besøket gjennomført på en ypperlig måte. Det er et resultat av god planlegging og et stort engasjement fra mange der mottoet ”Vi spiller på lag i Lund” kan stå tilbake som en ledetråd.

Smørbrødene på Omsorgsenteret og kanapeene i ”Kjellesvikstuå” på Museet må også nevnes, for de smakte fortreffelig, selv om tiden ble knapp.

Som avskjedsgaver fikk Kronprinsparet fem par tresko (Eik Treskofabrikk), gyngestol (Medby Trevare) og et glassfat laget av brukerne ved Dagsenteret for psykisk helse.

Jeg takket Kronprinsparet for at de hadde gjort dette til en minnerik dag for uttallige av kommunen sine innbyggere og for at de hadde gitt så mye av seg selv i møte med mennesker i alle aldre. Mange fikk et minne for livet ! Da kortesjen ankom Moi stasjon, kom Kronprins Håkon med følgende kommentar : ”Masse folk og musikkorps her også !”

Både Kronprins Håkon og Kronprinsesse Mette Marit bad meg om å overbringe en stor takk til alle som hadde deltatt i ulike sammenhenger og bidratt til at de hadde hatt et flott besøk i kommunen.

Det gode samarbeidet og dialogen med Fylkesmannen og hans stab under planleggingen og gjennomføringen gjorde også sitt til at besøket ble vellykket.

Igjen : Tusen takk til alle som bidro til at dette ble en stor dag i Lund`s historie !

7/9-09, Olav Hafstad (ordfører)

Kronprinsesse Mette Marit og ordfører Olav Hafstad. Foto: Arvid MedbyTips ein ven Skriv ut