Ualand og Hovsherad fra fugleperspektiv

Det populære og gratis programmet Google Earth foreligger nå i ny versjon. En av nyvinningene er detaljerte satelittkart som i Lund dekker bla.a Ualand og Hovsherad. Les videre og finn ut hvordan du kan se huset og området ditt fra fugleperspektiv.

Programmet er gratis og kan lastes ned her. Når du starter programmet, vises kloden (bildet over til høyre). Ved hjelp av mus og rulletast på musa kan man rotere kloden, og zome seg inn på hvilket som helst punkt på jorda. Du må være tilknyttet Internett da kartene lastes fortløpende mens du leter deg fremover. Finn f.eks hotellet du bodde på i syden sist.

Enkelte områder har større detaljgrad enn andre, og man ser det som mørkere felt på kartet. Deler av Lund har fått et slikt detaljkart som dekker området fra Heskestad i sør-vest, til Bjørnestad i nord-øst. Oppløsningen er svært god, og man kan se hvilken farge bilen har. Husene er noe vanskeligere å identifisere, da stort sett bare taket vises.

Ved å holde rulleknappen på musa inne og dra nedover, kan man "tilte" bildet. Da kommer høydeforskjellene i terrenget frem. Dette gjelder dog ikke bygninger. Kun i enkelte storbyer er det lagt inn 3D visning på spesielle bygninger.

Rund omkring er det lagt et sirkulært merke på kartene. Disse referer enten til et bilde, eller en artikkel på det store nett baserte leksikonet Wikipedia. Det står et slikt merke på "Naså" på Moi som viser et bilde over bygda tatt derifra.Tips ein ven Skriv ut