Tur til Neset

Det var en gjeng med glade og forventningsfulle barn fra Heskestad barnehage som la ut på tur før helge. Vi har i flere uker jobbet med temaet husdyr, og som en del av opplegget skulle vi nå på langtur.

Vi hadde en avtale med Margrethe Stene som bor på Neset ute i Steinsvatnet. Der driver hun gård uten fastlandsforbindelse,så vi måtte hyre oss med redningsvester, og vente til Arne kom til brygga med båten ( gøydå ). Sola skein og vannet lå stille som et speil da vi gikk om bord. Vel i land på den andre sida ble vi tatt imot av Margrethe. Det er ikke ofte at folk og dyr på gården møter så mange begeistra barnehagebarn på en gang, men de gjorde ikke noe nummer ut av det. Hanen Dennis gol selv om det var langt på dag, og koppelammene ønsket oss velvillig velkommen til gards. På garden er det også kyr og kalver , høner og ender, en hund og geiter som beitet i li. Mye oppmerksomhet fikk også de mange gamle traktorene.

Barnehagen har dette året jobbet med fokus på gamle tradisjoner innenfor blant anna mat, musikk og husflid, og derfor var en del av opplegget denne dagen å være med i prosessen når Margrethe kinna smør. Det tok litt lengre tid på ordentlig enn da vi fort demonstrerte dette i barnehagen med fløte og miksmaster. Men resultatet på Neset ble mye bedre. Vi avsluttet besøket med nystekte lapper med godt smør og mye annet godt som var laget til oss. Det var en flott tur.

Åse Eide

Kinning av smørTips ein ven Skriv ut