Tur til Gursli gruver

Tur til Gursli gruver på Moi

Torsdag 13.10. var flyktninger bosatt i Lund kommune på tur til Gursli-gruvene sammen med Dalane Friluftsråd, flyktningtjenesten i Lund kommune,  og en av lærerne i voksenopplæringen.  Ordfører Olaf Hafstad kom ens ærend for å ta oss med inn i en gruve som er åpen for ferdsel kun etter avtale med kommunen.

Tur til Gursli gruver
Tur til Gursli gruver
Tur til Gursli gruver
Tur til Gursli gruver

 

Gursli-gruvene var Lund kommunes største arbeidsplass under 1. verdenskrig. Gruvene var bare i drift under krigen. Det var spennende å gå på lokalhistorisk grunn, og få høre om driften i gruvene. Ordfører Olaf Hafstad er en kunnskapsrik guide, og flyktningene fikk et lite innblikk i Lund kommunes lokalhistorie.  Det var på med hjelmer, og frem med lommelykter, før vi kunne stige inn i en litt annen verden.

Turen til Gursli gikk i fint tempo i naturskjønne omgivelser.  Dalane Friluftsråd var som så mange ganger før med oss på tur, og hadde tilgjengelig fiskestenger og griller. Flyktningkonsulent Ragnhild Drivdal hadde laget deig til pinnebrød, og noen fikk grille dette for første gang.

For mange var det nok også et høydepunkt at de fikk prøve fiskelykken på turen. Fangsten var det så som så med, kun en liten fisk bet på kroken, men en fin opplevelse. Noen prøvde å fiske for aller første gang.

Takk for turen!

Hilsen Ragnhild I. Drivdal og Irene Strømland
Flyktningtjenesten