Brannvesenet i fullt arbeid

Travelt døgn med vannlekkasjer

Natt til torsdag røk en hovedvannledning på Haukland. Denne ble utbedret i løpet av torsdagen. Men ved 16-tiden oppsto en ny kraftig lekkasje på hovedvannledningen fra Mega og nordover mot deler av Haukland.

En del av denne ledningen er gammel og ligger rett under Moen Bjøllefabrikk. Lekkasjen skjedde da på verst tenkelig sted – rett under fabrikken.

Dette førte til store oversvømmelser i fabrikken. Heldigvis var Osmund Moen innom fabrikken helt tilfeldig på kvelden og oppdaget lekkasjen. Slik ble den relativt raskt stanset.

Brannvesenets restverdibil fra Sandnes med to mannskaper derfra og to fra Lund brannvesen arbeidet utover kvelden med oppsuging av vann. Det kan se ut til at skadene i fabrikken heldigvis  er relativt små.

Vi håper å kunne montere en midlertidig vannforsyning til de abonnentene som ikke har vann i løpet av fredagen. Så må det legges helt ny vannledning rundt fabrikken. Dette siste arbeidet kan ta flere uker.

 

Kl 02.00 natt til fredag gikk også brannalarmen i Museet. Hele brannvesenet rykket ut til det som viste seg å være en unødig alarm. En detektor hadde slått ut – sannsynligvis på grunn av værtypen som var i natt med svært fuktig luft kombinert med vind.

 

John Skåland

 

Tips ein ven Skriv ut