Stor festivalhelg i Lund

Den 16. ”Aurefestivalen” ble en suksess. Tidligere år har programmet vært konsentrert om lørdagen. I år begynte det allerede fredag kveld i kinosalen på Lundetun. Da fortalte Børge Ousland om sine mange ekspedisjoner; for nærmere 200 frammøtte. Konserten med Sigvart Dagsland i en fullsatt Lund kirke søndag kveld markerte avslutningen på ”Aurefestivalen”.

I sin åpningstale på Moi lørdag formiddag la ordfører Olav Hafstad vekt på hvor viktig det er med frivillig arbeid i et lokalsamfunn. Han takket Moi Musikkorps og Lund Jeger og Fisk for den store innsatsen som de legger ned i forbindelse med den årlige ”Aurefestivalen”. Han uttrykte også glede over at flere lag og foreninger dette året var trukket inn i forbindelse med gjennomføringen av festivalen; dvs. Moi IL, MC-klubben og Menigheten.

Mummitrollet var populært for de minste.
Foto: Svein Tore Åtland

Det var et yrende liv i Stasjonsveien på Moi langt ut på ettermiddagen denne lørdagen, og det var også godt festivalvær. Av programmet nevnes: konserter med Moi Musikkorps og NorDan-orkesteret og show med komikerne Mugge og Bugge. Mummitrollet var også populært for de minste. Kokkene fra Lund Jeger og Fisk serverte som vanlig velsmakende aurekaker og steikt aure. Alt ble utsolgt!

Andeløpet ble vunnet av Edith Pettersen; adresse Lundestranda.

Premien var på 10.000 kroner.

Johanna Røyland var den som kom nærmest i tippekonkurransen om vekta på en aure. Hun tippet 950 gram. Riktig vekt var 942 gram. Premien var et gavekort på 500 kroner.

På dansegallaen i NorDan-hallen lørdag kveld var det om lag 500 frammøtte. Musikken ble besørget av gruppene Santor og Scandinavia.

Lund kirke var fullsatt på konserten med Sigvart Dagsland søndag kveld. Det var en fantastisk konsert. Han sang mye gammelt og godt fra 80-tallet men også mye nytt fra hans siste verk «Forandring». De frammøtte gav Dagsland og hans team trampeklapp hvorpå ekstranummer måtte framføres.

Sigvart Dagsland
Foto: Svein Tore Åtland

Vegard Moi fra Lund Jeger og Fisk er veldig godt fornøyd med helga. ”Alt gikk som smurt”, uttaler han til undertegnede mandag morgen. ”Kanskje hadde vi ventet noe mer folk på dansegallaen lørdag kveld.” Mange av handelsdrivende har også gitt uttrykk for veldig god handel på Moi denne lørdagen.

11/8-08, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut