AMOUR

Lund kino

Sterk formiddagskino

Onsdag 6. mars kl. 11.30 viser Lund kino AMOUR som formiddagskino. Filmen vises også lørdag 9. mars kl. 16.00.
Litt om filmen:

Vinner av Golden Globe! AMOUR er nominert til Oscar for Beste film, beste regi, beste manus, beste skuespillerinne og beste fremmedspråklige film.

Georges og Anne er et par i 80-årene som bor i en stor leilighet i Paris. De er velutdannende, pensjonerte musikklærere. Deres datter, som også er musiker, bor i utlandet med sin familie. Når Anne en dag blir rammet av slag, blir kjærligheten, som har holdt paret sammen gjennom så mange år, satt på prøve.

Michael Hanekes nye film etter suksessen DET HVITE BÅNDET er et kammerspill om kjærlighet, alderdom og familie, med ekstraordinære skuespillerprestasjoner.


Georges spilles av Jean-Louis Trintignant, en av fransk films største stjerner fra 1960-tallet. Han er kjent for filmer som Costa-Gavras' Z, Claude Lelouchs EN MANN OG EN KVINNE, Bertoluccis FASCISTEN og Kieslowskis RØD.

Anne spilles av Emmanuelle Riva som er mest kjent for sin rolle i HIROSHIMA MON AMOUR, men hun har også et helt liv i film og teater bak seg.

I rollen som deres datter finner vi Isabelle Huppert som tidligere har jobbet med Michael Haneke i PIANOLÆRERINNEN og ULVETID.


Dette er Haneke ømmeste - og kanskje beste - film til nå. Hans mesterlige regi og skuespillet gjør dette til en stor opplevelse. Filmen vant Gullpalmen i Cannes mai, og gjorde så og si rent bord under European Filmawards i desember; den vant både for beste film, beste regi og for beste mannlige og kvinnelige skuespiller .