Spurvehauk forvillet seg inn i storstua på sykehjemmet.

Torsdag ettermiddag fikk pasienter på Lund sykehjem et høyst uvanlig besøk på storstua. Ettersom vi har hatt, og fortsatt har en usedvanlig fin og varm sommer har vi våre doble ytterdører oppe, og det var igjennom disse hauken fant veien inn. Vi kan nok ikke forestille oss sjokket den må ha følt der den havnet midt oppi kaffikosen på storstua. Dessverre valgte den det som såg ut til å være raskeste vei ut av situasjonen, våre store stuevinduer. Beklageligvis brakk den nakken i sitt forsøk og døde.

Hendelsen, tross sitt tragiske utfall, ble behørig diskutert, og fuglen, som sannsynligvis ikke var helt utvokst enda (bedømmes av sykepleier øyne) ble studert og vurdert. En av beboerne i Solvang bo-fellesskap mente hauken hadde jaktet på noe ettersom den fløy så lavt og klarte å forville seg inn til oss. Det kan vise seg at han hadde rett, for da kameraet skulle hentes satt en liten forvirret meis, eller spurv…(disse sykepleier øynene igjen) på kanten av en dør inne i korridoren til hjemmetjenesten. Denne ble hjulpet ut i det fri og slapp med skrekken.

For spurvehaukens del var det stor stemning for å få den utstoppet, som et minne om den ubudne gjesten den tross alt var. Så gjenstår det å se om vi finner midler på budsjettet til å få dette gjennomført.

Wenche Orlin, avd.leder.Tips ein ven Skriv ut