Sommervikar i uteseksjonen

Steinar Grønnevik Einseth jobber som gartner i kommunen nå i sommer. Og da er det nok å henge (de grønne) fingrene i. Her er gress som skal klippes, blomster som skal stelles og vannes, og trær og busker som skal beskjæres.

Steinar bor på Moi og fyller 21 år til høsten. Han har under ledelse av gartner Arild Frøytland vært med på å sørge for at Vakre Lund lever opp til navnet sitt i fire uker allerede, og har en drøy uke igjen av sommerjobben.

Til vanlig er Steinar student og er ferdig med første året ved NTNU i Trondheim hvor han har påbegynt mastergrad i elektronikk. Når sommerjobben er over skal han feriere med venner på hytta i Moisheia i Kvinesdal. Til høsten fortsetter han studiene ved NTNU.

For en gartner er dette en travel årstid, og Steinar har ikke vært lett å få tak i. Man hører duren av gressklipperen på utsiden av Rådhuset, og før en har funnet frem kamera og notatblokk er både Steinar og klipperen forsvunnet, liggende på knærne i et bed, eller travelt opptatt med hekksaksa et helt annet sted i kommunen.Tips ein ven Skriv ut