Sammenleggbar Ally-kano

I 2006 har det blitt kjøpt inn en stor tursekk med meis (125 liter), 10 nye barnevester og en sammenleggbar Ally-kano. Lang leveringstid på slike kanoer er grunnen til at denne ikke er på plass før nå. Kanosesongen er imidlertid ikke over, og nå er det muligheter for å legge turen "hvor man vil".

En sammenleggbar kano anbefales hverken for de med ti tommeltotter eller de med liten tolmodighet. Ved først gangs montering må man regne med å bruke en times tid, mens man etter øvelse vil komme ned i 20 minutter. På Rådhuset får man lånt en dvd-film som viser hvordan kanoen skal monteres, og det følger laminert monterings-anvisning med oppi den nedpakkede kanoen. Kanoen er pakket i bæresekk, og veier totalt 18 kilo. Første gang man skal låne kanoen bør man se dvd-en, og forsøke å montere hjemme på plenen FØR man legger ut på tur. For at det skal fungere med utlån av så spesialisert utstyr må alle følge disse utlånsreglene:
1. Kanoen skal leveres helt tørket og nedpakket etter lån - beregn tørketid når du avtaler levering
2. Vær svært nøye med å få med alle deler og pakk dette ned slik at stenger er ytterst og myke deler er mot ryggen i sekken
3. Årer og vester må tas med ekstra som for øvrige kanoer - det er ikke pakket ned årer i sekken
4. Nedpakket og tørr kano settes i utstyrsbanken, mens dvd-film leveres på Rådhuset
5. En sammenleggbar kano tåler mindre enn en ordinær kano - vær forsiktig ved av-og påstigning, og unngå å skrape bunnen borti steiner og lignende. Si fra dersom feil eller mangler oppstår.

Etter vellykket montering er det bare å si god tur!!Tips ein ven Skriv ut