Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sætraområdet

I det fine friluftsområdet rundt Sætra finnes mange muligheter for friluftsliv, både sommer og vinter.  Her er fin lysløype og akebakke.

Dagsturhytta i Lund- Gauksomhytta ligger nydelig plassert ved Gauksom i Sætraområdet. Du kan velge å gå tur- retur til hytta eller rundløype via Ytre Sandstøl, Laugmannsdalen tilbake til Sætra.  I tillegg til å være et turmål i seg selv, bidrar et bibliotek i hytta til å gi en turopplevelse utover det vanlige.

Turen starter på grusveien ved Moi IL sin Sætrahytte, som er mulig å leie.  Følg så merking på grusveien, og videre merking i naturen til man kommer til dagsturhytta. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper helt fram til hytta..

Dette er en fin tur som passer for de fleste!  Stien har en del stigning i starten, og nokså flatt siste del mot hytten. Her er også andre muligheter i flott natur med umerkede turer i området.

Det er mulighet for å gå videre til Sandstøl. Om sommeren passer det fint å gå merket løype om Kjedleknuden inn til Ytre Sandstøl. Turen er litt krevende med en del stigning. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper over Einarvann til Ytre Sandstøl. Tilbake følges skitraseen via Laugmannsdalen til Sætra.

 

received  744806913112206.jpeg

Aktuelt

Gapahuk Sætra

Gapahuk på Sætra

På Sætra har Dalane Friluftsråd nå laget sti fra skiløypa inn til Akebu og Gapahuken.