Rita Omdal

Navn, alder og bosted :Rita Omdal, 28 år, bor på Ualand.
Tidligere bosted : Oslo
Yrke/arbeidsplass :Er utdannet ergoterapeut. Jobber som miljøterapeut ved Frelsesarmeens Behandlingssenter på Heskestad.
Sivil status/familie :Samboer og forlova med Ole Roger.

Hvorfor valgte du/dere å flytte til Lund ?
Jeg har alltid hatt lyst å vende tilbake til hjembygda etter endt utdannelse, men det var ikke helt planlagt at det skulle skje så snart. Men vi søkte på jobber her borte i fjor sommer, og fikk napp begge to etter kort tid, så da var det bare å benytte sjansen.

Har du/dere tidligere tilknytning til kommunen/distriktet ?
Ja, jeg er oppvokst på Ualand.

Hva er etter din mening de største fordelene med å bo i Lund ?
Det er mye billigere å bo her på landet enn i byen. Boligprisene er jo ikke akkurat skyhøye her, og en kan leve i fred og ro uten støy og stress slik som det er i byen. Likevel er det jo ikke langt til en by dersom en skal ut på en skikkelig handletur. Jeg mener også at barn har en bedre oppvekst på landet enn i storbyen.

Er det noe du har blitt spesielt positivt overrasket over etter at du flyttet hit ?
(dvs. bedre enn forventet)
Det er jo et stort pluss at butikken på Ualand har fått lengre åpningstider og at det er søndagsåpent. Det var jammen på tide. Vi har fått mange positive kommentarer fra bygdefolk fordi vi har flyttet tilbake og slått oss ned her. Det er veldig koselig.

Hva burde det ha vært mer av i Lund ?
(gode forslag….)
Synes vi har det meste vi trenger her egentlig, kan ikke komme på noe spesielt i skrivende stund. Kanskje en stor svømmehall…?

Hvilke steder i kommunen/nabokommuner ønsker du å vise til venner du har på besøk ?
Det er mange fine steder å besøke i Lund og vi har mye flott natur å vise frem. Ellers er det jo en fin tur å kjøre fra Sokndal til Flekkefjord, ”Helleren” i Jøssingfjord. Var nettopp en tur rundt der med familie fra Østlandet som var på besøk. Jæren med de flotte strendene må jo også vises frem, de er jo fantastiske å besøke sommer som vinter.