Møt Lunds blide ansikt utad

Selv nå midt i ferien med minimal bemanning i kommunale serviceinstitusjoner, er det enkelte som trofast står på for å fremheve Lunds vakre og gode sider. Møt Mette Engesæther Welle.

Mette betjener Lund Turistkontor som om sommeren holder til i Lund Folkebibiliotek. Her har hun jobbet siden 19. juni, og skal holde på til 12. august.

Mette er ei blid jente som gir turistene et hyggelig første møte med Lund. Hun kan fortelle at tyskere er i flertall blandt turistene, etterfulgt av dansker, briter og nordmenn. De fleste ønsker informasjon om Lund, hva her er å se, og hvilke overnattingsmuligheter kommunen kan by på.

Det er ikke hver dag det kommer turister innom, men Mette blir ikke arbeidsledig av den grunn. Hun betjener også bibiliotekets daglige drift, og kan fortelle om godt besøk tross ferietid og kjempefint vær. Kundene låner bøker, men også mye film. "Det tilbudet hadde vi ikke i fjor, og er svært populært denne sommeren", sier Mette. I tillegg er det mange hver dag som benytter seg av tilbudet om gratis Internett ved bibiliotekets to publikums PC-er.

Turistkontoret/biblioteket har åpent mandag - fredag kl 10-14 og lørdag kl 10-13 nå om sommeren. Ta gjerne turen innom og benytt deg av de tjenestene som tilbys. Mette hjelper deg så gjerne.Tips ein ven Skriv ut