TV aksjonsen 2015 - Regnskogfondet

Lund kommune klar til TV-aksjonen 2015 som går til Regnskogfondet

Kommunekomiteen i Lund er klar til årets innsamlingsaksjon 2015 som finner sted søndag 18.oktober og som i år går til Regnskogfondet. Sammen skal vi bevare noen av verdens største, sammenhengende regnskogområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea. Disse områdene er større enn Norge og Danmark til sammen.

Verdens regnskoger er under et voldsomt press og hvert minutt forsvinner store regnskogområder for alltid. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å regulere klimaet på kloden. Regnskogen er dessuten hjemmet til om lag 260 millioner mennesker. Disse blir drevet ut i fattigdom hvis skogene raseres. Ved å bevare regnskogen, bevarer vi også et biologisk skattkammer som rommer 50-80 prosent av landjordas arter.


På Moi stiller Moi IL med sjåfører og Lund menighet og Pinsemenigheten Sion med bøssebærere. I Hovsherad er det FAU ved Kiellands Minde skole som ordner med sjåfører og bøssebærere. På Heskestad og Ualand er det blant annet Soknerådet med flere som står for innsamlingen. I tillegg tar Lund SR-bank seg av opptelling av bøssene.

Torsdag 15.oktober deltar også Lund kommune for andre gang på årets ringestafett til næringslivet som i Rogaland foregår fra Konserthuset i Stavanger. Dette er næringslivets dugnad for TV-aksjonen. Det er ordfører og folk fra næringslivet som ringer bedrifter i sin kommune.


Vi håper at både næringsliv og befolkningen i Lund stiller seg positiv til årets TV-aksjon og er klar til å gi når bøssebærerne kommer på besøk på søndag.

 

Tips ein ven Skriv ut