Leseaksjoner på Heskestad skule

I vår meldte Heskestad skule seg på "Aksjon Lesekompis" for 1. - 4. klasse og "Aksjon Lesereisen - les deg jorda rundt på 80 dager" for 5. - 7.klasse. Tanken bak aksjonene er å motivere elever, lærere og foresatte til lesing. Bak all lesing ligger viktigheten av at barn tilegner seg kunnskap, får opplevelser, utvikler språket og øker ordforrådet ved hjelp av bøker.

Skolen har derfor prioritert masse høytlesing, og i tillegg leser elevene på eget nivå og etter egne interesseområder. På fritiden har de foresatte tatt jobben med masse lesing/tilrettelegging.

Klasserommene til 1. - 4. klasse er utstyrt med en stor "Leseskute-plakat" som har vært kjempemotiverende. Ukentlig blir elevene belønnet med å feste klister på skuta.

Rådmannen er lesegjest
Foto: Berit Eike

Leseprosjektet varer i 80 dager og nærmer seg nå slutten. Derfor måtte vi ha lesefest. Her var det naturlig å ringe til rådmannen (Svein) og invitere han som lesegjest. Tirsdag 22/11 samlet vi oss i mediateket til høytlesing, sang og gode bokstavmuffins. Svein presenterte en blanding av skjønnlitteratur og fakta, noe som fenget elevene.

Selv om aksjonen snart er ferdig, så fortsetter lesingen videre.

Kanskje er det andre som har lyst til å komme og lese for oss ??

22/11-05, Berit EikeTips ein ven Skriv ut