Konsert fra Rikskonsertene

Tirsdag 20. februar var musikerne Åsa Yttredal og Noe Alexander Bagger fra Rikskonsertene på besøk i Hovsherad barnehage. I møte med forestillingen «Stor og liten», fikk vi høre vakker musikk og spennende og morsomme klanger fra tuba, forskjellige fløyter som tverrfløyte, pikkolofløyte og altfløyte, tromme, mini-jambe, gong og finger-cymbal.

Til musikk fra Humlens flukt av Rimskij-Korsakoff, Effi-suiten av Alec Wilder, Egners melodi til Karius og Baktus, Gavotte av Gossec og folkemusikkmelodien «Såg du nåkka til kjerringa mi?», ble vi medpassasjerer til jungel og drømmeland. Dansende «fingerfluer» på neser, rygger og haker med bopel endatil i Noes tuba, de summet og lekte og ble tryllet om til både humler og bakterier underveis i forestillingen. Med ett hørte vi gjøken, og langt inni jungelen trillet en liten fugl sin spede, virtuose sang. Elefanten Effi med sine elefantvenner, sang som elefanter skal, men da vi hørte løva brøle, prøvde vi alt vi kunne å skremme den. Så løp raske føtter akkompagnert av talekoret/ ostinatet tue – tue – barima – tue – tue gjennom gjørme og siv ut av drømmeland og tilbake til barnehagen.

Rikskonsertene i Hovsherad barnehage 1

Fra første øyeblikk var de gjøglende og lekne kunstnerne i et varmt og sjarmerende samspill med ungene. Åsa Yttredal og Noe Alexander Bagger gav unger, mammaer og ansatte en sjeldent fin konsertopplevelse denne kalde februardagen midt i vinterferien.

Rikskonsertene i Hovsherad barnehage 3