IMG_3172

Klare for vandring til Julebygda

Etter Ottesang i Lund kirke på Moi søndag 9.desember kl.08:00 og invitasjon på frokost i prestegården for alle etterpå, var søskenbarna Tomas Lea og Rose-Marie Lea klar for vandring fra Moi til Julebygda uten mat og penger for å teste hjertevarmen til folk i dag. Her blir de ønsket god tur av sokneprest Knut Svenning og ordfører Pål Ravndal. På Heskestad var det lagt opp til gudstjeneste ute og servering av grøt før turen for vandrerne gikk videre til Egersund.
Bakgrunnen er Julebygdspelet ,skrevet av Arnt Olav Klippenberg, Ingvar Hovland og Øystein Ellingsen som i år fremføres for tredje året utenfor Julebygda kapell.
Historien er om det jødiske paret Josef og Maria som trenger leidebrev fra myndighetene i Stavanger for å kunne være med på byggingen av Moi kirke. De er på vandring, og ungjenta Maria er gravid. Ferden over Jæren er farefull. De blir satt på mange prøver. De ber om overnatting og mat. Det er like før jul og ingen har tid til det unge paret. Dessuten er det ingen som slipper jøder inn i huset i Norge på begynnelsen av 1800-tallet. Alle dører er stengt. Unntaket var en fattig familie i denne bygda. Her ble de møtt med åpne armer. «Fra den dagen skal alle kalle denne bygda for Julebygda» sier Maria i spelet.
Tips ein ven Skriv ut