Jul på Moi

Det var stor aktivitet på Moi hele onsdagen. Barnehagen hadde om formiddagen ansvar for å pynte juletreet både i sentrum og på Haukland. Det ble belønnet med kakemenn og kakao. Klokka fem var det samlet mange barn og voksne utenfor Lundetun. Moi Musikkorps spilte et par julesanger før ordfører Olav Hafstad fikk ordet.

Hanne M. Hofsmo steiker lapper på Haukland
Foto: Svein Tore Åtland

Ordføreren berømmet de handelsdrivende på Moi både for å lage til god julestemning år etter år og for at de nå for første gang har laget et felles arrangement samme kveld med aktiviteter både i sentrum og på Haukland. Han oppfordret lokalbefolkningen til å foreta julehandelen i nærmiljøet. Ordføreren erklærte til slutt årets julehandel for åpnet før julegrana ble tent. Kjell Erfjord leste deretter juelevangeliet før det var gang rundt juletreet.

Etter en time i sentrum var det fakkeltog til Haukland. Der var mye folk samlet og god stemning. Julenissen kokte blant annet julegrøt utenfor Moen Bjøllefabrikk. Dette synes ungene var kjempegøy. Politikerduellen (grøtspising og visping av krem) ble vunnet av Jostein Østrem (KrF). Han valgte å gi sjekken på 2000 kroner videre til Lund Kjøre og Rideklubb.

Vinnere av gratislotteriet var:

  • Elias Holum kr 2000 Coop Byggmix
  • Renate Førlandkr 2000 Moi Rør
  • Eilin O. Navrestad kr 5000 Høien Serivcesenter

27/11-08, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut