John Nikolaisen fikk kulturprisen 2009

Høydepunktene under kulturkvelden i Lundetun tirsdag kveld var utdeling av årets kulturpris til John Nikolaisen og kulturstipend til Øystein Stensheim.

Over 100 mennesker møtte fram til arrangementet i Lundetun, der kvelden hadde fokus på innsatsen til frivillige lag og foreninger. Det vanket påskjønnelse til et trettitall ledere for foreninger og lag i Lundsamfunnet ved denne anledningen. Samtidig var påskjønnelsen til nasjonale/internasjonale mestere flyttet fra det årlige julemøtet i kommunestyret til kulturkvelden for foreninger og lag denne tirsdagskvelden.

Arrangementet åpnet med at 7 lunddøler som i løpet av 2009 hadde blitt norgesmestere eller medaljører i internasjonale mesterskap fikk påskjønnelse. Hver av dem fikk en gave og blomster fra leder Pål Ravndal fra o/k-utvalget og ordfører Olav Hafstad. Følgende fikk påskjønnelse:

Vinnere av nasjonale/internasjonale mesterskap

·Tanja Surdal, friidrett, norgesmester femkamp veteraner 35 – 39 år

·Reidar Helland, norgesmester NM skogsløp m/ skyting, sølv i stafett, bronse i sprint, norgesmester veteraner i skiskyting.

·Runar Helland, sølv NM skogsløp med skyting

·Arne M. Løvland, gull og sølv i NM skogsløp med skyting

·Anette Hamre, ridning, 1. plass nordisk/baltisk mesterskap

·Olaug E. Carstensen, ridning, 3. plass nordisk/baltisk mesterskap

·Kjell Morten Skåland, norgesmester i karate fullkontakt med begrensning

Kulturkvelden fortsatte med ordførerens utdeling av kulturstipend på 15.000 kr.til Øystein Stensheim. Øystein startet sin musikalske karriere i Lund Musikk- og Kulturskole og tar nå utdanning ved Norges Musikkhøgskole i utøvende sang. Øystein kvitterte for stipendet med å synge for forsamlingen.

Kulturstipendvinner Øystein Stensheim

Dette var starten på underholdningen. Den fortsatte med flere flotte innslag av Lund musikk- og kulturskole, både bidrag fra elever fra Lund og bidrag fra en samarbeidspartner fra Tanzania. Underholdningens siste innslag var fra revygruppa Løyeblikk som på en dreven måte testet lattermusklene til de frammøtte.

Etter en pause med kaffe, brus og kaker, fortsatte ordføreren kvelden med å rette oppmerksomheten på betydningen av lederne i foreninger og lag i Lund. Alle tilstedeværende ledere ble deretter påskjønnet med spekepølse og kinobilletter.

Frivillige 2009

Kulturkveldens avslutning og høydepunkt var utdelingen av kulturprisen for 2009 til John Nikolaisen. I sin omtale poengterte ordføreren John Nikolaisens innsats for musikklivet i Lund både gjennom arbeidet ved Lundheim Folkehøgskole, ved etablering av musikk og kulturskole i Lund og ved hans innsats som dirigent i uttallige kor og som inspirator for både barn, unge og voksne i Lundsamfunnet.

ENETips ein ven Skriv ut