Internasjonal butikk åpnet på Moi

Ordfører Kjell Erfjord foretok den offisielle åpningen av butikken onsdag 12. oktober. De mest brukte/vanlige internasjonale matvarene innen hermetikk og tørrvarer finnes heretter i en egen avdeling i butikken ”Alt æ billig” på Haukland.

Kjell Erfjord minnet i sin åpningstale om at Lund kommune den 25/5-05 ble utnevnt til ”Internasjonal kommune”. I den forbindelse ble det utarbeidet fire hovedutfordringer for lokalsamfunnet vårt. Disse var : dialog, internasjonal butikk, utvide stillingen som flyktningkonsulent samt etablering av internasjonalt hus. Etter den tid er det på forskjellige måter arbeidet for å iverksette tiltak innenfor disse hovedutfordringene.

Kjell Moen (Sana) og Leila Ahessen har vært spesielt engasjert i forhold til etablering av internasjonal butikk. Ali Muhammed leverer varene til butikken på Haukland og kunne fortelle om mange kunder på sin butikk i Sandnes fra vårt distrikt (dvs. fra Lund og Flekkefjord). Heidi Taksdal og Terje Eik som driver ”Alt æ billig”-butikken har også vært positive til etableringen og er innstilt på å utvide tilbudet dersom behovet tilsier det.

13/10-05, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut