Informasjon om det nye digitale bakkenettet for TV

Det digitale bakkenettet for TV åpner 1. september. Det åpner
også for mange spørsmål i norske husstander: Må min familie
gjøre noe? Trenger vi dekoder? Kan vi få flere TV-kanaler?

Det digitale bakkenettet åpner i Rogaland 1. september i år. I løpet av de to neste årene vil hustander med vanlig antenne i fylke etter fylke få tilgang på de digitale TV-signalene. Samtidig vil de analoge TV-signalene for de med vanlig antenne gradvis slås helt av. 1. nyttårsdag 2010 vil alle TV-sendinger i Norge skje med digitale signaler. De som i dag har vanlig TV-antenne er de eneste som nå må foreta seg noe aktivt. I mange tilfeller vil folk få økte valgmuligheter for TV-mottak (for eksempel bakkenett-, kabel-, parabol- eller bredbånds-TV). Ønsker de å fortsette å se TV via antenne må de kjøpe en digital dekoder (mottakerboks) for å kunne se TV etter at de analoge signalene er stanset.

Det er tre ting som er viktig å huske:
1. De med antenne må foreta seg noe
2. De som har kabel-TV, bredbånds-TV eller ser TV via parabol trenger ikke å foreta seg noe i forbindelse med digitalt bakkenett
3. Digital-TV gir bedre lyd og bilde, og flere kanaler for folk flest

Det vil gå fra 6 til 12 måneder fra de digitale TV-signalene skrus på, til de analoge TV-signalene slukkes i hvert fylke. Det betyr at de som har antenne har god tid på seg til å bestemme seg for hva slags TV-tilbud de ønsker. Denne tiden bør de bruke til å orientere seg om sine valgmuligheter.

Mer info på www.digitaltvinorge.no.Tips ein ven Skriv ut