Tresko

Lund kjemper for å få tildelt flomsikringsmilder i 2019

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg på besøk i Lund

Tresko
Tresko overrekkes
Freiberg og Olav
Minister og ordfører
Tore Rasmussen
Tore Rasmussen
Olav og andre

Mandag var Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg på besøk i Lund. Tema var flomsikringsarbeidet i kommunen, med fokus på Moisånå og det store prosjektet som nærmest er ferdig planlagt nå.

Han hadde med seg en hel delegasjon, og første stopp var omvisning på NorDan-fabrikken. Ordfører Olav Hafstad ledsaget delegasjonen over elva til rådhuset hvor rådmann Siv Kristin Egenes og flomsikringsansvarlig i kommunen, John Skåland tok i mot følget. Mens lunsjen ble inntatt hadde først John Skåland en presentasjon av Synneflommen og det planlagte prosjektet. Videre gikk Tore Rasmussen gjennom en presentasjon av NorDan-konsernet og de følger Synneflommen hadde for bedriften.

Olje- og energiministeren roste planleggingen av prosjektet, og opplyste om de midler som var avsatt i regjeringens forslag til budsjett. Ettersom det er NVE som til slutt prioroterer bruken av midler, kunne ikke ministeren love penger på strak arm. Men inntrykket er at når et prosjekt er kommet så langt, og det er brukt så mye planleggingsressurser, er det godt håp om at prosjektet vil bli realisert.

Ordføreren overrakte tresko produsert i Lund til ministeren, og avslutningsvis skrev Freiberg sitt navn på en "Statsrådstein" - alle statsråder som har besøkt Lund har fått sin egen stein med innskrift utenfor rådhuset.

I kveld er det folkemøte kl 17.00 på Lundetun hvor Olje- og energiministeren er tilstede.

 

John Skåland

 

 

Tips ein ven Skriv ut