pc brett mobil (Pixabay)

Dårlig internettilgang/mobildekning?

Hjelp oss å kartlegge dekningen i kommunen.

Nkom, som har myndighetsansvaret for bredbånd og wifi utbygging i Norge, ønsker å få bedre informasjon og bakgrunnsdata om hvor det er dårlig internettgang.

For å få til dette har de utviklet en egen app som kan lastes ned på mobilen. Appen måler hastighet, og målepunktene og data samles i et kart på appen. Appen samler ikke informasjon om person eller enhet som måler, kun posisjon og hastighet.

For å få en god oversikt i Lund kommune på internettilgang/mobildekning ber vi om hjelp fra innbyggerne. Last ned appen, Nettfart, og foreta målinger hvor som helst i Lund kommune. 

Har du ingen dekning, så stopp gjerne på vei hjem og mål når signalet er som dårligst, så får vi registrert hvor langt ut dekningen er. 

Alle målinger i appen går rett til Nkom og blir også lagret på kartet i appen. Så kan alle se hvor målinger er foretatt og resultatet ved å klikke på en måling.

Nettfart tar hensyn til om du er på trådløst nett eller GSM nett, så det er bare å måle i vei.

Du kan også måle kablet internettforbindelse hjemme.  Dette gjøres på nettsiden nettfart.no.  Også disse måleresultatene blir registrert.

Alle innsamlede data vil kunne være med å danne grunnlag som vi kan bruke i forhandlinger med teleleverandørene for videre utbygging i kommunen.

 

Google Play Last ned fra Google Play

 

Apple StoreTilgjengelig på App Store

Tips ein ven Skriv ut