Her er vinneren av kommunens sommerkonkurranse

I sommer har web redaksjonen hatt en uhøytidelig konkurranse hvor publikum ble gitt mulgheten til å sende inn sine sommerbilder fra Lund. Fredag 1/9 var juryen samlet for å kåre vinnerbildet, og tirsdag møtte vinneren opp på rådhuset for å motta premien.

Det kom inn over 60 bilder hvor redaksjonen valgte å presentere 39 av bildene. Med så mange fine bilder hadde juryen en vanskelig oppgave, men fant til slutt vinnerbildet blant et av bildene til Maja Hoem Iversen. Her er hva juryen skriver:

Synnøve Skåland hopper fra brua ved Nygård skole. Dette bildet vant sommerkonkurransen 2006

Juryen lot seg begeistre av et ”øyeblikksbilde” som viser et kjent motiv i Lund badet i sommersol. Personen på bildet utstråler glede over aktiviteten, som klart må betegnes som sommerlig. Fotografen har klart å ”fryse” bevegelsen mot bakgrunnen på en fin måte.

Juryen har bestått av fire personer fra fire etater i kommunen:
Kari Reianes Spangen fra Oppvekst og Kultur
Rune Søyland fra Plan Næring og Miljø
Hilse Saurdal fra Helse og Omsorg
Mads-Yngvar Fuglestad fra rådmannes stab

Du kan se alle bildene her.

Maja Hoem Iversen (15) går i 10. klasse ved Lund Ungdomsskole. Hun er født i Hammerfest, men har bodd i Lund siden 1. klasse på skolen. Foto har etterhvert utviklet seg til en kjærkommen hobby, og hun får gode tips og råd fra en lokal fotograf på Moi. I sommerferien har Maja besøkt slekt i Kristiansund og reist litt rundt i landet. I tillegg har hun selvfølgelig tilbrakt mye tid her hjemme med å ta bilder.
Neste år tar hun sikte på videregående skole i Flekkefjord, men har ikke helt bestemt hvilken retning hun vil ta. "Det blir nok ikke fotograf, kanskje heller noe innen Helse og Omsorg. Men litt foto ved siden av hadde ikke vært bortkastet", sier hun.

Lund Kommune gratulerer med vinnerbildet og ønsker Iversen lykke til videre.

Premien, et gavekort på kr 1000, er i sin helhet sponset av Coop Mega/ByggmixTips ein ven Skriv ut