Helsesøster Informerer

Når høstmørket siger innover oss er refleks viktig å huske på, sier helsesøster i Lund kommune. Hun peker videre på at små trafikkanter på skolevei må være godt synlig, og kommer med følgende råd: Ta en ekstra sjekk på syklene og se til at lys og refleksbrikker er som de skal være. Sykkelhjelm er en god og selvfølgelig beskyttelse. Ikke alle har kultur for å bruke hjelm. Det trenger allikevel ikke å være så vanskelig, det med hjelm, påstår hun. Om foreldre har felles holdninger på dette området vil hjelmbruk innarbeide seg som en helt naturlig del av det å sykle.

Den første frostnatten har vært, konstaterer hun og sier at det er tid for å tenke gjennom påkledningen. På friske morgener kan det være lurt med både votter, lue og noe varm på beina. Mange gleder seg over at denne høsten har hatt mange tørre og fine dager. Årstiden er likevel en tid da godt regntøy og støvler ikke må være så veldig langt unna, er hennes råd.

Til sist har hun et tips om vitaminer: Litt ekstra vitaminer kan forebygge forkjøelse og sykdom. En tommelfingerregel er at kroppen har godt av litt påfyll av D-vitamin de månedene i vinterhalvåret som inneholder bokstaven «r». Om du lurer på hvor du finner D-vitaminen, er du på sporet om du følger det gamle rådet om å ta TRAN.

J.S.GTips ein ven Skriv ut