Flerkulturelt i Lundetun

FN-dagen ble også i år markert i Lund. Tirsdag 24/10 om kvelden var det invitert til stort arrangement i Lundetun. Kinosalen var nesten fullsatt da ordfører og kveldens konferansier Kjell Erfjord ønsket velkommen til et flerkulturelt fellesskap. I nesten to timer ble publikum servert et variert og spennende program ; med flotte innslag både av barn, ungdom og voksne

Columbiansk gruppe
Foto: Svein Tore Åtland

Det var sang og musikk av en columbiansk gruppe, slørdans med to ungdommer fra SANA, flere dansegrupper fra Texas Linedancers opptrådde, og elever og lærere fra Lundheim folkehøgskole deltok med film-/bildepresentasjon (av ”Global Perspective-linja” på skolen) samt dans.

Avslutningsvis holdt Åse Marie Leksbø fra Lyngdal og FN-sambandet appell. Hun konsentrerte seg om flyktningearbeidet innen FN-systemet. I dag er det ca. 40 millioner mennesker på flukt. FN har til dette arbeidet 6500 ansatte som hjelper ca. 20 millioner mennesker fordelt på 116 land. Hun oppfordret til respekt og forståelse og minnet også om at FN to ganger har mottatt Nobels Fredspris for sitt arbeid på dette felt.

Kvelden ble avsluttet i underetasjen med deilige matretter fra mange land.

25/10-06, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut