Stiprofil Preikestolen. Foto: Aktivitetssenteret

Aktivitetssenteret hadde en

Fin tur til Preikestolen

Aktivitetssenteret har jobbet med Toppmålprosjekt 2012. Det har medført at deltakerne har trent ukentlig, deltatt på toppturer siste onsdagen i hver måned sams deltatt på kurs i nytteverdi av fysisk aktivitet.

Prosjektet munnet ut i en fjelltur til Preikestolen.

Den 26. juni var 10 personer klar for en topptur. Bilturen fram til Preikestolen Fjellstue ble benyttet til quiz, sang og god drøs. Vel framme startet vi straks på turløypa. Det var to steinrøyser vi forserte, i tillegg gikk vi mye på steiner og myrene var dandert med sviller. Vi passerte flere små tjern, som lå til rette for fine bademuligheter for de som ønsket det.

Det var svært mange på tur denne dagen og vi fikk ” pusse støv av både engelsk og tysk”. På Aktivitetssenteret var det bakt energi brød som ble tatt med til fellespausen, og det smakte godt. Under hele turen var det svært mange fine markblomster, men fugler så vi lite til.

Framme på Preikestolen. Foto: Aktivitetssenteret

Alle kom fram til Preikestolen (604m.). Den fine utsikten er vanskelig å beskrive det er bedre å oppleve den.

Etter en lang dag på tur smakte det fortreffelig med en utsøkt middag med dessert på Preikestolen Fjellstue. Under middagen fikk vi litt historie om Preikestolen og i tillegg en god historie for lattermusklene. Praten rundt bordet gikk lett og mange fine kommentarer om dagens tur eks. stein bra tur, positive opplevelser, mestringsfølelse, grensesprengende, kjekk utfordring, sosialt fellesskap, lyst å trene videre. Hele gruppen hadde et positivt engasjement for at alle skulle gjennomføre turen og få ett fint sommer minne.

Preikestolen troner på toppen av den «mest populære «fjellturen her til lands (ca 110.000 besøkte stedet i 2011;info fra UT.no).Sommer og ferietid i vente, har dere lyst på en spesiell fjelltur så er denne turen til å anbefale.

 

Ref.

Datagruppen på Huset.

Tips ein ven Skriv ut