Feiring av verdensmester fra Moi!

Ordfører Olav Hafstad hadde invitert Boye Brogeland til Lund og til Moi tirsdag 6. november. Bakgrunnen var Boye’s gullmedalje i bridge tidligere i høst. Gullmedaljen ble feiret med taler, musikalsk innslag, diktlesing samt kakespising. De som var til stede under markeringen var Boye, hans far Reidar, tidligere ”bridge-lærer” pluss makker Knut Erik Ljung, medlemmer i formannskapet samt ansatte på Rådhuset.

Ordføreren gav uttrykk for at han var svært glad for at verdens beste bridgespiller er fra Moi og han heller ikke legger skjul på det når anledningen byr seg; selv om Boye nå er bosatt i nabokommunen Flekkefjord. Olav trakk linjene helt tilbake til Boye’s bestemor (Aud) og bestefar (Thomas) som var noen av de første som begynte å spille bridge sammen med barnebarnet. Etter dette har Boye utviklet seg enormt som bridge-spiller og har vunnet heder og ære både i Norge og langt utenfor landets grenser. Bridge er i dag et verdensomfattende spill hvor 10.000 spiller konkurranse-bridge bare i Norge ! Ordføreren overrakte også gaver fra Lund kommune; blant annet et maleri med motiv fra Lundevannet samt blomster.

fra venstre Knut Erik Ljung, Reidar Brogeland, Boye og Olav Hafstad
Foto: Svein Tore Åtland

Boye fortalte de frammøtte mange interessante ting fra livet som bridgespiller og om andre arbeidsoppgaver relatert til bridge. Han er nå redaktør for bladet ” Bridge i Norge” samt fast spaltist i Dagbladet med bridge som tema.

Det neste som står på programmet til Boye er bridgespill i San Fransisco.

Takk for besøket og lykke til videre Boye !

6/11, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut