Bilde epler i haien

Eplesøndag

Førstkommende søndag er det tid for den første tradisjonelle eplesøndagen i «Haien».  Er du interessert i gamle eple- og pæresorter så er dette dagen for deg. 

Eplesøndag i «Haien».
Førstkommende søndag er det tid for den første tradisjonelle eplesøndagen i «Haien».  
Er du interessert i gamle eple- og pæresorter så er dette dagen for deg.  Museets venner plukker inn eksempler fra de forskjellige eplene slik at det blir anledning til å smake.  Enten du foretrekker søte høstepler eller mer sure vinter og matepler.  I museets samling finner du alt fra helt lokale sorter som Skårseple og Drivdalseple til mer sjeldne eldre kommersielle salgstyper som Dronning Louise, Bramley, Foss, Nanseneple, Garborg,  Golden Spear med flere.  Alle har det i seg at de har vært vanlige å dyrke i Lund i mange år.  Noen er i dag bare bevart på museet på Moi.

Lund hagelag stiller med enkle smaksprøver på hva eplene blir brukt til.  Denne dagen blir det også premiering av lagets årlige solsikkekonkurranse.  Så har du dyrket fram et prakteksemplar er det bare å møte opp.

I tillegg varter Lund bygdekor opp med en liten høstkonsert.  I godvær så vil alle aktivitetene foregå i «Haien».  Blir været dårlig så rykker vi inn i det nyflyttede Fjellhaug bedehus som nå er gjenreist i «Haien».

Husmannsplassen «Haien» framstår nå i ny drakt.  Det gamle huset har nå en utstilling med gjenstander slik det en gang kanskje har vært.  Gjenstandene er hentet i museets magsin og har aldri vært vist fram før.  De kommer for det meste fra Litlemo på Haukland og Steinberg.

Lund Bygdemuseum er selvfølgelig også åpent for deg som vil ha et dykk inn i Lunds kulturhistorie, eller rett og slett ønsker å ta søndagskaffen i fredelige omgivelser.'

Den siste eplesøndagen kommer Moi musikkorps for å avslutte årets sesong.  
Vel møtt


Per Christoffer Salvesen

 

Tips ein ven Skriv ut