Dataspill på biblioteket

Lund folkebibliotek utvider tilbudet og kan nå tilby dataspill på nyinnkjøpt PC i lokalene på Moi. Til å begynne med er det et lite utvalg spill, samt lenker til online spill på Internett. Men dette utvalget vil utvides etterhvert.
Tilbudet er ment for barn og unge fra 7 år og oppover. På bildet ser vi Sondre Hamre (13) forsøke seg på et friskt bilspill.

Tidene forandrer seg og vi må følge med, sier biblioteksjef Unni Røst Kjørmo. De siste årene har man kunnet låne video og DVD på biblioteket, og det har vært et populært tilbud. Nå utvides altså tilbudet til også å kunne spille dataspill. De unge vil faktisk ha muligheten til selv å laste ned fritt tilgjengelige spill og installere på PC-en.

Vi ligger også i avslutningsfasen med å opprette en samsøkportal mellom bibliotekene i Dalane. Da vil man fra Internett kunne søke på bøker og film, og se om de er tilgjengelige eller på utlån. Er de på utlån, vil man kunne se når de er forventet innlevert. Har ikke vi artiklene som etterspørs, vil et samsøk kunne vise om de finnes på biblioteket i en av de andre Dalane kommunene. Det er også satt opp en egen PC på biblioteket til dette formålet. Vi vil komme tilbake med en egen artikkel her på kommunens nettsider når dette er klart.Tips ein ven Skriv ut