Trodla-Tysdal 2012

"Åkke øve 60" På tur til Trodla-Tysdal

På årsmøtet for "Åkke øve 60" i Lund, fremla reisegeneral Bjørn Solbjørg alternativer til reiser for inneværende år. Det forslaget som fikk størst oppmerksomhet var en tur til "Trodla Tysdal" i Hjelmeland. Etter kort tid ble turen fulltegnet og i god tid før ferien dro 44 glade medlemmer av sted på tur med "Annetur" i Sokndal.
På tur til Trodla-Tysdal
På tur til Trodla-Tysdal
Turen gikk til Oanes med ferge til Lauvvik og første stopp var ved Rosehagen på Jørpeland. Her fikk
vi servert kaffe og kanelruller. Deretter fortsatte turen mot Årdal og til Øvre Tysdalsvann. Her ble vi fraktet med båt på det 13 kilometer lange vannet til Trodla Tysdal helt innerst i vannet.
Den natur som møter oss er overveldende med stupbratte lier og fjell på opptil 600 meters høyde. Eier av Trodla Tysdal, Kjell Tysdal, er en dyktig kjenner av området og fortalte mange interessante historier om vannet og om kulturen i området. Trodla Tysdal er et nydelig og naturskjønt sted. Gården har et dyrket areale på 122 mål der det i dag kun er sauedrift.
Vel til stede og etter en gjennomgang av Trodla Tysdal`s historie, ble det servert kjøttkaker og is til middag. Alt var produsert på gården og det smakte kjempegodt. Under middagen kom det for en dag at et av medlemmene denne dagen fylte 70 år. Dette ble feiret med sang og gratulasjoner.
Tilbaketuren til Jørpeland gikk over "Heia" og til Tau hvoretter vi tok samme vei tilbake til Moi. Her
ankom vi i 20-tiden på kvelden.
Hele turen var en dundrende suksess med godt vær, god mat, rik på historie og medlemmer med et godt humør. Det må også nevnes at ANNETUR fra Sokndal er et hyggelig selskap å reise på tur med og som gjorde dagen til en fin opplevelse.

ÅKKE ØVE 60
Ansgar Birkeland
Tips ein ven Skriv ut