"Årets bønder" i Rogaland

Tanja og Svein Arne Hamre fikk utmerkelsen ”Årets Bønder” på en festmiddag i Stavanger lørdag 5/11-05. Tirsdag 8/11 om kvelden var bøndene i Lund samlet til ”Bondekafe” på Moi Hotell. Der stilte også ordfører og rådmann opp. Ordfører Kjell Erfjord overrakte blomster til Tanja og Svein Arne fra Lund kommune.

Ordføreren gratulerte og sa i sin tale at han var stolt over at prisen var utdelt til et ektepar fra Lund. Dette er første gang prisen blir utdelt, og det setter også en standard i forhold til framtidige prisutdelinger. Han minnet om at Tanja og Svein Arne tidligere i år fikk ”Optimistprisen” fra Lund Næringsforening. Dette er et synlig bevis på at det er mange som legger merke til innsatsen, optimismen og engasjementet som utøves av ekteparet på Sætra.

Det vanket i løpet av kvelden mange godord og skulderklapp til Tanja og Svein Arne for utmerkelsen fra bondestanden i Lund.

Om lag 30 personer var denne gang til stede på ”Bondekafeen”. Tema var ”Å elske og bli elsket”. Olaf Lundø fra Sokndal var invitert for å dele sine erfaringer. Foredraget ble krydret med visesang og bilder.

Lundø oppfordret bøndene og oss andre til å legge vekt på følgende verdier i samspillet med våre medmennesker :

  • Du må elske din neste som deg selv.
  • Det er viktig å hjelpe hverandre ; både i forhold til ektefeller og overfor naboer og venner.
  • Vi må være mer opptatt av de mjuke verdiene i samfunnet.
  • Vi trenger mer gode ord og vennlighet i et ”kaldt” samfunn.
  • Det er viktig å oppmuntre hverandre.

9/11-05, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut