”Kulturprisen 2005” til ekteparet Berntsen

Solveig og Thorleif Berntsen mottok kulturprisen på en storstilt kulturfest i Lundetun fredag 11/11-05. Kinosalen var mer enn fullsatt da ordfører Kjell Erfjord leste oppvekst- og kulturutvalgets begrunnelse for at valget i år nettopp falt på Solveig og Thorleif. Først og fremst begrunnes dette med deres fantastiske arbeid for og blant barn og unge i Båtsportklubben. I tillegg har ekteparet lagt ned mange dugnadstimer på andre aktiviteter i og omkring Lundevannet og det som nå betegnes som Lundestranda Vannsportsenter. Applausen som ble ekteparet til del under utdelingen var et synlig bevis på at publikum hadde stor forståelse for og var helt enige i at kulturprisen i år skulle tildeles Solveig og Thorleif Berntsen.

kommunens bygningsvernpris 2005: Hans Steinberg
Foto: Svein Tore Åtland

Hans Steinberg ble tildelt kommunens bygningsvernpris for arbeidet som er utført både utvendig og innvendig i forbindelse med restaureringen av våningshuset fra begynnelsen av 1900-tallet i Åsen (Steinberg i Hovsherad). Ordføreren roste ungdommen Hans for de prioriteringer og materialvalg som er foretatt i forbindelse med denne restaureringen.

Men kulturfesten i Lundetun handlet om mer enn kulturprisutdeling og utdeling av bygningsvernpris. Konferansier Ole Z. Torkildsen ledet publikum gjennom en flott kulturfest. Det ble virkelig en verdig avslutning på ”Dalane Kulturfestival” sitt program i Lund - 2005.

Moi
Foto: Svein Tore Åtland

Først ble det et hjertelig gjensyn med artisten ”Moi” (Ingjerd Østrem) som lunddølene har lest mye om men kanskje hørt mindre til ”live” i det siste. Hun akkompagnerte seg selv både på piano og akkustisk gitar. Hun avsluttet sin opptreden med sangen ”My way” til stor applaus.

Queen Bees
Foto: Svein Tore Åtland

Publikum koste seg også til ”Queen Bees”. Anita Skorgan, Rita Eriksen og Marianne Antonsen framførte mange sanger som det litt voksne publikum nikket gjenkjennende til. Jeg nevner : ”Crossing muddy water”, ”Harvest moon” og ”Teach your children”. Alt i alt en flott kveld fra begynnelse til slutt.

12/11-05, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut