Besøk på ”Dybingfarm”

Gudbjørg Dybing Chesnut og Dan Chesnut satser både tid og penger på å utvikle et flott reiselivsprodukt i Lund ; nærmere bestemt på Dybing. Ordfører Kjell Erfjord, reiselivsansvarlig Eli Gursli og undertegnede besøkte Dybing 11/5 i et fantastisk vårvær.

Vi ble imponert over det vi fikk se.

Hovedhuset er ferdig utbygd. Det har godt og vel 10 sengeplasser, holder meget høy standard innendørs og utendørs og har dessuten en flott beliggenhet og utsikt i forhold til vannet. I tillegg er restaureringsarbeid påbegynt på to bygninger til. Utvendig beholdes den opprinnelige stilen mens innvendig bygges det topp moderne soverom, oppholdsrom og bad/WC. Arbeidet utføres i all hovedsak av lokale entreprenører og håndverkere. Det hele begynte med at Gudbjørg og Dan bygget seg en hytte i området så langt tilbake som i 1988.

Gudbjørg kunne fortelle at det hadde vært bosetting på Dybing svært lenge, og at de første forfedrene hennes kom til stedet rundt 1650. Siden den gang har garden gått fra far til sønn inntil 1975, da garden gikk fra far til datter (Gudbjørg). Motivasjonen for at de satser på ”Dybingfarm” er todelt : i ærbødighet til hennes forfedre som hadde mange strevsomme år på dette bruket. Dernest den fantastiske naturen og beliggenheten.

Paret tilbringer nå store deler av året på Dybing. Resten av året er Oklahoma city deres faste bosted.

Dersom du ønsker mer informasjon, se

http://www.dybingfarm.no

11/5-06, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut