Premiere på ”Dama di ja !”

Revygruppa Løyeblikk hadde i går kveld premiere på revyen ”Dama di ja ! …. eller kanskje mi ?” Det ble en suksess foran en fullsatt kinosal i Lundetun. Dette er den 4. revyen siden den lokale revygruppa ble opprettet i 2001. Revyen ”Nå tege mi a” ble sist vist for fire fulle hus i 2006.

Mye av stoffet er hentet fra lokalmiljøet, men det var og innslag av mer generell karakter. Til sammen var det mer enn 30 revynumre. Det var spark i ulike retninger. Campingplassen på Legå (Ualand) ble selvfølgelig berørt. Det samme ble Venterommet på Moi stasjon som ble funnet låst av en forbipasserende og trengende turist i sommer. NAV-kontoret fikk også sitt. Publikum likte uansett det som ble framført, og latterdøra var på vid gap hos de fleste.

Det er mange dyktige skuespillere og sangere i Lund. Leder Mariann Eike må ta mye av æren for at resultatet har blitt så bra i år også. Jeg vil spesielt trekke fram Thomas Borg og Jørn Andre Sandsmark. De er nye i revygruppa og imponerte begge på scenen.

Fra v. : Oddbjørn Gursli, Mariann Eike og Olav Hafstad

Etter siste nummer var det trampeklapp, og publikum reiste seg. Ordfører Olav Hafstad overrakte blomster til Mariann Eike. Han framhevet hvor flott det er for lokalsamfunnet med slike revyer. Han var imponert over at revygruppa hver gang treffer blink og av den høye kvaliteten i alle ledd ; dvs. tekster, skuespillere, orkester samt lyd og lys.

Men det var ikke slutt med det. Mariann Eike ba om at Torstein fra Drangedal kom opp på scenen. Han var spesielt invitert til Moi i anledning premieren. Torstein viste seg å være sykkelturisten som var blitt stående på Moi stasjon i sommer uten å komme inn på Venterommet. I sin fortvilelse skrev han etterpå brev til ordføreren. Hendelsen hadde nå blitt eget innslag i revyen, og denne gang skulle Torstein få et bedre opphold på Moi. Et artig påfunn !

På vegne av medlemmene i ”Løyeblikk” overrakte Ole Petter Hansson blomster til deres leder Mariann Eike. Det var også velfortjent rosende omtale av Mariann. Revyen spilles fredag kveld og to ganger lørdag. Til publikum : Gled dere !

14/11-08, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut