Full Fyr!

Brannøvelse på Skulevold

Tirsdag kveld hadde Lund brannvesen øvelse på Skulevold. Det var den gamle snellefabrikken som fikk sitt endelikt, etter at brannfolkene brukte fyrstikker.

Full Fyr!
Full Fyr!
Mannskaper fra Flekkefjord
Mannskaper fra Flekkefjord
\"Gamle-brannsjefen\" Jan Medby var også på plass
"Gamle-brannsjefen" Jan Medby var også på plass

Snellefabrikken produserte i sin tid lekeutstyr til barn, sneller, jo-jo’er og mye annet i tre. Ennå lå det både gammelt bjørkevirke og en hel del ferdigproduserte leker. Karl Henriksen er eier av bygget, og hadde søkt om rivningstillatelse fordi bygningen var i så dårlig stand. Det ville kostet urimelig mye å sette bygget i stand igjen.

Nå fikk brannvesenet øve på røykdykking, slangeutlegg og beskyttelse av omgivelser, trafikkdirigering m.m. Et lag fra Flekkefjord på 5 mann var med som en ekstra styrke for å beskytte nærliggende hus. 3 av disse var helt nye deltidsmannskaper.

Nedbrenningen av bygget gikk helt perfekt og etter oppsatt plan. Den siste veggen som var påtenkt å stå til slutt for å beskytte nabohuset, ble flott stående som det siste som brant. Da den endelig ramlet inn i branntomta tok den med seg pipa i fabrikken og la den flat. Dermed slapp brannmannskapene å ta pipa ned etterpå.

 

John Skåland

 

Tips ein ven Skriv ut