Besøk til Silale

Ordfører Kjell Erfjord, varaordfører Ragnhild Kjørmo og rådmann Svein Tore Åtland kom søndag kveld hjem etter et vellykka besøk i Silale ; Lund sin vennskapskommune i Litauen.

Tidligere i år var det kommunevalg i Litauen. Dette førte til skifte av den politiske ledelsen i Silale. Vi fikk dermed for første gang etter valget være sammen med ordfører Albinas (sosialdemokrat) og varaordfører Jonas (konservativ). Vi fikk et veldig godt inntrykk av begge disse.

Programmet for besøket var både variert og interessant (jfr. vedlegg). Det var bl.a. besøk på sykehus, helsestasjon, skole og museer i området. Det skjer stadig små og store forbedringer på alle felt. I tillegg var det drøftinger om det videre samarbeidet mellom de to kommunene. Vi fikk dessuten møte Laura som skal begynne som elev ved Lundheim folkehøgskole til høsten (elev nr. 11 i rekkefølge fra Silale).

Dette var siste gang ordfører Kjell Erfjord var på offisielt besøk i Silale. Dette ble markert med taler og gaver under middagen fredag kveld. Varaordfører Ragnhild Kjørmo var imidlertid i Silale for første gang. Hun syntes besøket hadde vært nyttig, lærerikt og interessant.

Program Silale (831,80 kB)

18/6-07, Svein Tore ÅtlandTips ein ven Skriv ut